
Kvalitet
Øfst oppi fokuserer på kvalitet i hele leveransen. Alt henger sammen. Den gode kvaliteten kommer som et resultat av gode råvarer som håndteres på riktig måte, og det hele starter før dyrene blir født. Prosessen er lang, og mange elementer påvirker resultatet.

Forarbeidet
Den gode kvaliteten er ikke tilfeldig. Vi velger å kjøpe våre griser fra bønder vi er trygge på at behandler grisene godt. Vi har også testet ut forskjellige leverandører og raser, og har nå landet på de rasene vi har mest troa på.

Bidraget Øfst oppi
Forskning (og gode ganer) viser at kjøtt fra glade dyr smaker bedre. Stress frigjør stresshormoner som adrenalin og kortisol, som begge kan påvirke struktur og smak. Stresset kjøtt smaker ofte bittert. Glade og rolige dyr har mindre anspente muskler som gir en jevnere modningsprosess og bedre tekstur. Vi legger tilrette for god dyrevelferd og naturlig liv, og får bedre kvalitet med på kjøpet!

Etterabeidet
Når tiden er moden starter etterarbeidet. For å unngå unødvendig stress i den avsluttende fasen velger vi kort reiseveg og lite slakteri. Vi har godkjenning for å kjøre egne dyr og kan dermed levere dyrene til slakt selv. Både levende dyr og sluttproduktet blir håndtert med varsomhet og etter gjeldende lovverk.
Med bidraget Øfst oppi mener vi…

Glade dyr
Vi legger til rette for at alle våre dyr skal ha nok plass, lekekamerater, nok mat, trygge sovemiljøer og berikende omgivelser, slik at de får utøvd sin naturlige atferd. For griser og geiter er det naturlig å bevege seg mye, og kjøttkvaliteten påvirkes positivt av dette. Ikke minst får dyrene masse kos og oppmerksomhet fra oss tobeinte.

Flokkliv
For flokkdyr vil det oppleves stressende å være alene. Vi legger derfor opp til at alle våre dyr får leve i flokk. Hierarkiet kan være tøft, og noen ganger kan de være stygge med hverandre. Vi ser alltid an situasjonen og deler flokken dersom behov for det, for å sikre at de svakeste ikke blir stresset.

Fôring
Vi fôrer våre dyr med særegne fortyper, slik som mesk etter ølproduksjon og bakevarer fra bakeri, i tillegg til at de har fri tilgang til spesialtilpasset fôr av høy kvalitet. Geitene beiter på kvist og løv gjennom hele sommeren, som er med på å påvirke smaken.


Kontakt
Øfst oppi // Åsrovegen 435 // 2837 Biristrand
Telefon og epost
Rianne // rianne@ofstoppi.no // 988 17 654
Roy // roy@ofstoppi.no // 452 555 11
Vil du komme i kontakt med oss, men vet ikke hvem du bør snakke med? Send en mail til hei@ofstoppi.no